Energiecoaches in gemeente Rheden

Nieuwe lichting energiecoaches van start in Rheden

De gemeente Rheden is 10 nieuwe energiecoaches rijker. In totaal zijn er nu 17 mensen opgeleid tot energiecoach. De energiecoaches helpen inwoners met een laag inkomen om energie te besparen in hun woning.

De energieprijzen zijn de laatste maanden hard gestegen. Vooral mensen met een lager inkomen voelen dit in hun portemonnee. Door de stijgende energieprijzen worden mensen zich ervan bewust dat het loont om energie te besparen. De energiecoach kan daarbij helpen met adviezen en tips om het energieverbruik te verlagen. De energiecoach doet dit geheel gratis.

De eerste lichting Rhedense energiecoaches ging half oktober aan de slag. Door de toenemende vraag aan energiecoaching is er een tweede groep mensen opgeleid die zich als energiecoach willen inzetten om Rhedense huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen.

De energiecoaches bezoeken de mensen thuis, lopen samen met de bewoners door het huis heen en gaan het gesprek aan over hoe zij in hun woning de meeste energie kunnen besparen. Het coachingstraject bestaat uit meerdere bezoeken bij de bewoners thuis (maximaal 5). Ook krijgen de bewoners gratis producten die direct helpen om energie te besparen.

Inwoners met een laag inkomen die zich willen aanmelden voor een energiecoach kunnen dit doen via www.rheden.nl/energiecoach of bellen/appen naar 06-42875830.

Energiecoaches in gemeente Rheden
Schuiven naar boven
error: Content op deze site is beschermd.