Gratis compost voor inwoners gemeente Rheden

Inwoners van gemeente Rheden mogen gratis compost ophalen als dank voor het scheiden van groente-, fruit- en tuinafval (GFT).

Waar en wanneer?

Op zaterdag 26 maart, tussen 10.00 en 12.00 uur kunt u gratis compost komen scheppen bij:

  • Velp, Parkeerplaats bij sportpark Overhagen, Biljoen
  • Gemeentewerf Dieren, Meidoornlaan 2

U moet wel zelf een schop, stevige zakken en eventueel een aanhanger meenemen. Dit is jaarlijks een groot succes dus wees er snel bij want op=op!

Goed voor de tuin

Compost is goed voor de tuin, omdat het grond op een natuurlijke manier verbetert. Het stimuleert de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze, het regelt de wijze waarop water in een bepaald gebied zich verplaatst en zorgt voor een natuurlijke balans in de bodem.

Composteren beter voor het milieu én de portemonnee

Composteren is goed voor het milieu; het GFT wordt nuttig hergebruikt. Van GFT-afval gemaakte compost biedt op verschillende manieren een reductie in de CO2-uitstoot. Compost is ook een veenvervanger in potgrond: het gebruik van compost voorkomt dat er veengrond moet worden afgegraven.

Composteren bespaart ook geld omdat het een goedkope manier van afvalverwerking is. In veel gevallen zelfs bijna de helft goedkoper dan het verbranden van huishoudelijk afval. Kortom: genoeg redenen om het GFT goed gescheiden te blijven aanleveren!

Gratis compost voor inwoners gemeente Rheden
Schuiven naar boven
error: Content op deze site is beschermd.