Burgerberaad

Zo’n 10 duizend inwoners van de gemeente Rheden hebben op 19 mei een brief ontvangen waarin staat dat ze zijn ingeloot voor het Burgerberaad G1000Rheden. Wie is ingeloot, kan zich via de website van de G1000Rheden (www.g1000rheden.nl) aanmelden om mee te doen. Dat betekent samen met 499 andere Rhedenaren meebeslissen over het antwoord op de vraag: Hoe wordt Rheden CO2-neutraal voor 2040?

Veel inwoners hebben zich al aangemeld voor het Burgerberaad. Anderen twijfelen misschien nog, of denken dat de G1000Rheden alleen bedoeld is voor mensen met een uitgesproken mening over het klimaat. Maar het onderwerp is veel te belangrijk om het alleen over te laten aan een deel van de gemeenschap. Bij een G1000 Burgerberaad brengen we juist de hele gemeenschap in de zaal. Dat betekent: zo veel mogelijk verschillende mensen, uit alle dorpen en buurten van de gemeente. Die gaan straks op 25 juni met elkaar bepalen wat er belangrijk is voor de toekomst en wat er moet gebeuren.

Om te zorgen dat nog meer inwoners zich gaan aanmelden, start de gemeente Rheden nu een campagne, met de hulp van Opiniepijlers. Die gaan met een bus de buurten in. Inwoners kunnen van Opiniepijlers vrijblijvend meer informatie krijgen over de G1000Rheden, en wat het betekent om mee te doen aan het Burgerberaad.

De bus staat de komende week tussen 10.00 uur en 18.00 uur op de volgende plekken:

Spankeren, Kerkweg, omgeving kerk              Woensdag 1 juni
Velp, Buurthuis De Poort, Heeckerenstraat 201 donderdag 2 juni
Velp, Buurthuis De Paperclip, Eiberstraat 14 Vrijdag 3 juni
Velp, Winkelcentrum Velperbroek, Churchillplein 42      Dinsdag 7 juni
Rheden, Dekamarkt, Zwarteweg 40-54                 Woensdag 8 juni,
Dieren, Buurthuis Duijnhuis, Van der Duijn van Maasdamstraat 63    Donderdag 9 juni

Wie in de buurt woont van een van deze locaties, kan misschien ook Opiniepijlers aan de deur verwachten. Ze komen praten over het Burgerberaad: waarom het belangrijk is, en hoe het in zijn werk gaat. We hopen dat dit voor nog meer mensen de drempel wegneemt om zich via www.g1000rheden.nl aan te melden.

Met het Burgerberaad G1000Rheden krijgen inwoners zeggenschap over hoe de uitstoot van CO2 in de gemeente Rheden omlaag gaat. De gemeente neemt zich voor om de uitkomsten van het Burgerberaad over te nemen, dus wat de deelnemers met elkaar besluiten doet ertoe!

Het Burgerberaad wordt door de onafhankelijke stichting G1000.nu georganiseerd. Er kunnen in totaal 500 mensen meedoen. Als er méér aanmeldingen zijn, komt er nog een loting. Op 13 juni krijgt iedereen die zich heeft aangemeld definitief bericht over deelname. Inwoners die een uitnodiging hebben ontvangen maar niet kunnen meedoen, mogen hun uitnodiging met code doorgeven aan iemand anders, die kan zich dan in hun plaats aanmelden. Die persoon moet wel 16 jaar of ouder zijn en inwoner van de gemeente Rheden.

Meer informatie over de G1000Rheden vind je op de website www.g1000rheden.nl.

 

Burgerberaad
Schuiven naar boven
error: Content op deze site is beschermd.